REPEATER GSM Пятница, 26.04.2024, 23:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

...

+38(067)194-45-55

Статистика сайту

Головна » 2015 » Февраль » 10 » Як працює мобільний зв'язок
13:56
Як працює мобільний зв'язок

Що таке стільниковий зв'язок

Зв'язок мобільних, або, як їх ще називають, стільникових, телефонів здійснюється не за допомогою дротів, як у звичайній телефонній системі, а за допомогою радіохвиль. Щоб зателефонувати по мобільному телефону, необхідно як зазвичай набрати номер. Тим самим радіо- послання надходить на базову станцію, керовану компанією що надає послуги стільникового зв'язку.

На станції, яка обслуговує всі дзвінки в межах даного радіуса або зони, контролюючий пристрій визначає дзвінок у вільний радіоканал. Крім того, воно направляє сигнал в автоматичну телефонну станцію стільникового зв'язку. Зчитуючи спеціальні коди, що передаються телефоном, АТС стежить за пересуванням автомашини по зоні першої станції. Якщо під час дзвінка машина мине зону і опиняється в наступній, дзвінок автоматично переводиться на базову станцію, діючу в тій зоні.

При виконанні дзвінку з мобільного телефону абонент підключається до автоматичної телефонної станції для стільникового зв'язку, яка визначає місце знаходження мобільного телефону, запрошувати вільний радіоканал у контролюючих пристроях ланцюга і здійснює зв'язок - через базову станцію - з потрібним номером. Коли водій піднімає трубку, ланцюг замикається.

Як працює мобільний зв'язок

Робота базової станції

Кожна базова станція приймає сигнали, що випускаються в радіусі від трьох до шести миль. Щоб уникнути шумів, базові станції з збігаються кордонами повинні працювати на різних частотних каналах. Але навіть у межах одного міста досить віддалені один від одного станції можуть без зусиль працювати на одному каналі.

Місцева телефонна система, яка обслуговує і будинки і офіси, заснована на проводах, що тягнуться під і над землею і приєднаних до автоматичної станції. Автоматична телефонна станція визначає місце положення рухомого транспортного засобу, в той час як контролер ланцюга направляє дзвінок в комунікаційний канал.

Коли автомобіль виїжджає за межі зони найвіддаленішої базової станції, водій більше не може користуватися стільниковим зв'язком. Якщо дзвінок зроблений на шляху до кордону зони, сигнал стає все слабкішими і слабкішими і врешті-решт зовсім зникає.

На шляху від станції до станції

На всьому протязі мобільного дзвінка автоматична телефонна станція для стільникового зв'язку фіксує місце знаходження рухомого автомобіля за силою вихідних від нього радіосигналів. Коли сигнал стає занадто слабким, автоматична телефонна станція попереджає базову станцію, яка, в свою чергу, передає дзвінок для обслуговування сусідньої станції.

 

Переглядів: 1297 | Додав: bshurikat | Теги: Як працює мобільний зв'язок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Використовуються технології uCoz