REPEATER GSM Пятница, 26.04.2024, 11:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

...

+38(067)194-45-55

Статистика сайту

Головна » 2015 » Февраль » 11 » Поширення радіохвиль та зони радіотіні
15:28
Поширення радіохвиль та зони радіотіні

За яких умов необхідно встановити репитер


1. Віддалення від базової станції.

На телефоні рівень сигналу 1-3 поділу. Телефон часто втрачає мережу. З'єднання встановлюється не з першої спроби. Часто розривається встановлене з'єднання. Швидко закінчується заряд акумуляторної батареї. При раз- говірці спостерігається випадання слів. Не працює GPRS, або швидкість передачі даних дуже низька. Слабкий сигнал, що надходить на зовнішню антену високої чутливості, буде посилено і нормалізований репитером і переданий на внутрішню антену з рівнем сигналу оптимальним для роботи вашого мобільного телефону. Це дозволить забезпечити надійний зв'язок там, де звичайний телефон «бачить» нестійкий сигнал базової станції або взагалі не «бачить» мережі.

2. В зоні відсутності сигналу.

Симптоматика аналогічна нагоди з великим видаленням від базової станції. Сигнал, що надходить на зовнішню антену, буде нормалізовано репитером і переданий на внутрішню антену з рівнем сигналу оптимальним для роботи вашого мобільного телефону. Це дозволить забезпечити надійний зв'язок в зоні радіотіні.

3. В зоні радіоперешкод і високої інтерференції.

Нерозбірлива мова або випадання фрагментів слів при розмові, часті розриви з'єднання, не працює GPRS, стрибучий рівень сигналу на шкалі мобільної станції. У таких випадках нами використовуються вузьконаправлені зовнішні антени, що вже на найпершому етапі дозволяє значно зменшити вплив радіоперешкод, потім репитер відфільтровує шуми і нормалізує корисний сигнал. Це дозволяє забезпечити надійний зв'язок в зоні з високим рівнем радіоперешкод.

4. Знаходження мобільної станції на кордоні зон обслуговування різних комутаторів (Кордон LAC).

Випадання фрагментів слів при розмові. Часта втрата мережі мобільним телефоном. Стрибучий рівень сигналу. Швидкий розряд акумуляторної батареї стільникового телефону. Часта недоступність абонента, при знаходженні мобільного телефону в режимі очікування. Часті перешкоди вносяться в роботу акустичного обладнання при перемиканні вашого мобільного телефону між секторами з різних сервісних зон (LAC). У таких випадках нами використовуються вузьконаправлені зовнішні антени, що дозволяє закріпити ваш телефон строго на одному секторі, а репитер в свою чергу відфільтровує перешкоди, нормалізує сигнал, роблячи зв'язок більш чистим і якісним.

Дальність розповсюдження радіохвиль

радиоволны1.Частота. 

Найбільшу роль у визначенні зони покриття грає частота, на якій відбувається мовлення. Проте ж, як це завжди відбувається, святе місце порожнім не буває: найбільш ласі та якісні діапазони в Україні давно віддані під військові та інші державні потреби. В даний момент відбувається реформування розподілу спектра хвиль між цивільними та військовими відомствами, поступово відкриваються нові хвильові діапазони для побудови транкінгових систем цивільного призначення в Україні. Можна відзначити, що з підвищенням частоти, на зв'язок можуть впливати різні сторонні фактори: діапазон VHF залежить від сонячної активності, наприклад. Але про перешкоди ми скажемо нижче.

2. Висота.

Слідом за частотою, на дальність з'єднання впливає висота розташування антени. Якщо говорити просто, то чим вище антена, тим більше радіус її покриття. Це має одну просту причину: ніхто не відміняв необхідність прямої видимості для транкінгових систем радіозв'язку. Існує також термін «раідовідімость», вона визначається можливістю радіохвилі знайти для себе оптимальну доріжку від передавача до приймача. Найменша загасання радіохвиля відчуває саме в порожньому просторі, тобто, не торкаючись землі і не зустрічаючи перешкод. Але це в тому випадку, якщо не ускладнювати. Враховуючи ж, що в реальному світі прості речі рідкісні, пояснимо, що висоту положення антени для портативної рації можна підкоригувати за допомогою винесення антени куди-небудь вище (на дах, на щоглу, на вишку і т.д.). Потрібно пам'ятати, що шматок дроту не є гідною заміною навіть штатної антени. У разі гострої необхідності, кабель (бажано 50 Ом) повинен бути не випадковою довжини, а для узгодження повинен бути прироблений шлейф з короткозамкнутого контуру, причому остання деталь вимагає настройки приладом КСВ-метром по мінімуму КСВ. Іншою важливою деталлю є місце положення рації. Вона не повинна бути упустив на дно човна або надійно захована під брезент від дощу - конструктори розраховували, що робоче положення приладу в руці у абонента. І рука, і сам абонент в цьому випадку є частиною антенно-фідерної системи, інакше кажучи - противагою.

3. Перешкоди.

 Наступним фактором є перешкоди, перешкоди, зони радіотіні і інші неприємності. Зона радіо тіні утворюється в місцях, чимось заслоненних від передавача. Це можуть бути будівлі, об'єкти рельєфу або що-небудь інше .. Інтерференція хвиль: це коли дві хвилі рухаються поруч. Вони можуть один одного підсилити, а можуть і взаємно компенсувати. Звідки можуть виникнути дві однакові хвилі з трохи зміщеними фазами? Згадайте відлуння - звук, відбитий від перешкоди доходить з невеликим запізненням. Таке явище не рідко в складних умовах міста або промислового об'єкта. Вдобавок до своїх хвилях в приймач можуть ломитися і чужі, на тій же частоті, та ще від чого-небудь відбиті. Ну і ще всякі радіо-сміття, що має різне походження, аж до тла від мікрохвильової печі в сусідній кімнаті.

4. Полтужність.

Останнім чинником є потужність передавача і приймача. Втім, саме цей фактор визнається найменш істотним. Радіостанція з більш чутливим приймачем набагато краще буде приймати ніж рація з більшою потужністю. Чутливість приймача вимірюється в мікровольтах (мкВ). Також важливим є співвідношення сигнал / шум яке вимірюється в децибелах (dB). Чим менше величина тим краще. Збільшення потужності передавача чи не призведе до істотного розширення зони передачі, зате точно зменшить термін автономної роботи і заряд акумуляторів. Збільшення ж потужності пристрою також неефективно в силу того, що разом з корисним сигналом будуть прийматися ще і перешкоди. Більш ефективно використання якісних матеріалів виконання антенно-фідерної системи.

Переглядів: 1168 | Додав: bshurikat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Використовуються технології uCoz