REPEATER GSM Среда, 24.04.2024, 01:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

...

+38(067)194-45-55

Статистика сайту

Головна » 2014 » Октябрь » 30 » Базові станції операторів мобільного зв'язку
00:08
Базові станції операторів мобільного зв'язку

Базова станція

На сьогоднішній день в Україні майже кожен користується мобільним зв'язком, але при цьому далеко не всі розуміють, як саме вона функціонує. Про те, що мобільний зв'язок і це насамперед мережу базових станцій, ми замислюємося лише тоді, коли помічаємо біля свого будинку або офісу один з таких об'єктів.

Значна кількість базових станцій та відсутність достовірної інформації щодо установки і роботи БС стають причинами стурбованості населення. Адже відсутність інформації, як відомо, миттєво породжує чутки, домисли і міфи, що призводять в результаті до паніки і радіофобії - боязні можливого негативного випромінювання від базових станцій. Так давайте розберемося, що представляє із себе базова станція. Сьогодні в Україні налічується близько 25 тисяч базових станцій.

base-stationБазова станція - це комплекс радіопередавачів (ретранслятори, прийомо-передавачі), які здійснюють зв'язок з кінцевим абонентським пристроєм - стільниковим телефоном. Одна базова станція стандарту GSM зазвичай здатна підтримувати до 12 передавачів, а кожен передавач здатний одночасно підтримувати зв'язок з 8-ю спілкуються абонентами. Зона покриття від антен базової станції утворює соту, або групу сот. Базові станції з'єднані з комутатором стільникового мережі через контролер базових станцій.

Базові станції стільникових операторов БС є приймально-передавальними радіотехнічними об'єктами, працюючими в УВЧ діапазоні (300-3000 МГц). Крім того, кожна БС додатково оснащена комплектом приймально-передавального обладнання радіорелейного зв'язку, що працює в діапазоні 3-40 ГГц, що відповідає за інтеграцію даної БС в мережу в цілому. Потужність передавачів БС звичайно не перевищує 5-10 Вт на несучу.

>> Маскировка базовых станций (10 фото) <<

В основному застосовуються два типи передавальних (приймально-передавальних) антен БС: слабо-направлених з круговою діаграмою спрямованості (ДН) в горизонтальній площині - тип "Omni" і спрямовані (секторні) з кутом розчину (шириною) основної пелюстки ДН в горизонтальній площині зазвичай 60 або 120 градусів.

Наскільки шкідливі базові станції мобільного зв'язку?

Роз'яснення з цього питання на брифінгу давав заступник директора департаменту транспорту та зв'язку - начальник відділу зв'язку Дніпропетровської міськради Олександр Шевель. Він зазначив, що один з наболілих питань у місті у сфері зв'язку - забезпечення експлуатації базових станцій мобільного зв'язку.

«До нас надходить дуже багато скарг від жителів нашого міста з приводу того, що, як вони вважають, ці базові станції шкодять їхньому здоров'ю. Хочу, як фахівець, сказати: так, негативний вплив від роботи базових станцій мобільного зв'язку на організм людини можливий, але лише в тому випадку, якщо вони встановлені незаконним шляхом. Тобто, встановлені без узгодження, дозволи та інших процедур. Крім того, установка базових станцій мобільного зв'язку у нас в країні регулюється документом «Державні санітарні норми і правила захисту від впливу електромагнітного випромінювання».

Щоб надати населенню максимально повну та об'єктивну інформацію щодо роботи мобільного зв'язку, за дорученням Міністерства охорони здоров'я України фахівці Центральної санепідстанції, розробили інформаційний бюлетень «Мобільний зв'язок та здоров'я людини» (від 13.10.08 № 05.01.03-1278), який відповідає на більшість питань наших громадян пов'язаних з контролем за роботою БС.

 

Переглядів: 3386 | Додав: bshurikat | Теги: Базова станція, base station | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024Використовуються технології uCoz